Els Gestors Administratius exigeixen una moratòria urgent i immediata en la presentació d’impostos

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya exigeix al Govern de l’Estat que aprovi una moratòria en el calendari de presentació d’impostos de forma urgent i immediata. Recorda que els terminis de presentació i ingrés d’autoliquidacions, així com de les declaracions informatives, no s’han vist afectats en les mesures excepcionals actuals. Això fa augurar que moltes empreses demanaran un ajornament del pagament de les liquidacions, la qual cosa significa “un volum extra de gestions per als petits empresaris que han de focalitzar tots els seus esforços en sobreviure. Aquesta situació, no obstant, es podria evitar amb una moratòria planificada.”, afirma Alfonso Lluzar, president del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya.

Actualment, la gran majoria de gestories catalanes segueixen donant servei als seus clients però en modalitat de teletreball, però les microempreses, moltes pimes i els autònoms són un tipus de negoci que normalment aporten la documentació de forma presencial a les seves gestories perquè no compten amb els recursos necessaris per fer-lo d’altra forma.  “Si continuem amb els terminis actuals augurem una important quantitat d’errors per falta d’informació que encara agreujarà més la recuperació de la normalitat de les empreses”, indiquen des del Col·legi.

A més, una moratòria en les declaracions que s’han de presentar en el primer trimestre significaria que les microempreses i les pimes poguessin comptar amb una liquiditat addicional al no haver d’ingressar l’import d’aquests impostos: “una qüestió importantíssima per assegurar la continuïtat de moltes empreses que han hagut de tancar o han vist reduïda al mínim la seva activitat”, apunta Lluzar.

Amb l’ampliació de l’estat d’alarma, els empresaris comptaran amb poc més d’una setmana (del 12 al 20 d’abril) per fer les declaracions trimestrals dels seus impostos. És més, la gran majoria de pagaments es realitzen per domiciliació per evitar tràmits addicionals, i aquest termini acaba el 15 d’abril. “Això suposarà un gran moviment de persones que hauran d’anar a les gestories en pocs dies per portar la documentació necessària per poder complir les seves obligacions tributàries, i per tant, un risc important de patir un rebot de contagis del Covid-19”, afirma Alfonso Lluzar.

Campanya de la Renda

L’Agència Tributària ha anunciat que es manté el calendari de la campanya de la renda 2019 previst del dia 1 d’abril al 30 de juny. Des del Col·legi de Gestors Administratius també demanen retardar l’inici de la campanya o bé ampliar el termini de presentació, ja que “malgrat els mitjans telemàtics disponibles, encara hi ha una gran quantitat de contribuents que han de recopilar molta documentació de forma presencial i que no tenen els mitjans per obtenir-la ni enviar-la de forma on-line”. Les rendes més complexes o les persones grans són les que necessiten desplaçar-se als despatxos professionals per fe la seva declaració correctament i no està clar quan ho podran començar a fer de forma segura.

Descarregar documentació:

pdf

NdP – Els Gestors Administratius exigeixen una moratòria urgent i immediata en la presentació d?impostos

Via: https://gestors.cat/ca/prensa/ficha/1313/els-gestors-administratius-exigeixen-una-moratoria-urgent-i-immediata-en-la-presentacio-dimpostos